Katera so najprimernejša športna oblačila?

0

Tokrat bomo zapisali nekaj besed na temo športnih oblačil in o tem, katera so tista, ki so za posamezne športne aktivnosti najprimernejša. Seveda ni vseeno, kaj oblečemo, ko gremo teč, v hribe, na kolo ali morda za smučanje. Čeprav se kdaj pripeti, da iz omare potegnemo, kar najprej pride pod roko, in se poženemo v dir, pa to vsekakor ni optimalna izbira.

Od primernih športnih oblačil je namreč odvisno, ali boste v svoji rekreaciji uživali, pa tudi to, ali ste za svoje zdravje ustrezno poskrbeli. Med rekreiranjem se namreč telo poti in seveda ni vseeno, kaj se z vso to izločeno tekočino dogaja med samo vadbo.

Primerni materiali

Športna oblačila se razlikujejo glede na vrsto športa oziroma rekreacije, kar s seboj prinese tudi različne materiale in načine oblačenja. Tako je kot na pladnju, da je potrebno pri bolj zahtevnih športih, ki povzročajo veliko potenja, poskrbeti za športna oblačila, ki dobro odvajajo znoj, sicer se lahko tudi prehladimo.

Športna oblačila Under Armour

Športna oblačila Under Armour: kratke hlače, športna majica in jopa s kapuco

V tem primeru ne bo najboljša izbira tista najbolj naravna, temveč bo potrebno seči po oblačilih, ki so bila izdelana v ta namen. To pomeni, da se je uporabilo posebno tehnologijo in materiale, ki omogočajo, da se športnik uspešno znebi znoja, ki ga izloči njegovo telo. Če ne veste, katera športna oblačila bi bila za vas najboljša izbira, vam bo pri tem v veliko pomoč trgovina s športnimi oblačili koala.si.

Športna oblačila za hribolazce

Ko se odpravljamo v hribe, nam je jasno, da bomo potrebovali kvalitetna oblačila, ki nam ne bodo omejevala gibanja, se bomo v njih počutili lahkotno, hkrati pa bodo poskrbela tako za naše potenje kot tudi ščitila telo pred zunanjimi vremenskimi dejavniki.

Ženska treking oblačila Löffler

Ženska treking oblačila Löffler: pohodne hlače in merino majica

V hribih zna biti vreme namreč precej pogosto muhasto in takrat smo hvaležni, da imamo na sebi oblačila, ki poskrbijo za to, da nam je v vsakem trenutku udobno. Ker pohajkovanje po hribih sproža precejšnje potenje telesa, so priporočljiva oblačila iz polipropilena, poliamida ali merino volne, saj bistveno hitreje odstranijo znoj s kože in se tudi posušijo.

Ne pozabimo na smučarje

Smučanje je eden tistih rekreativnih športov, pri katerih najbolj uživamo. A da bi bil ta užitek popoln, se je potrebno tudi ustrezno obleči. Smučarju ne sme biti prevroče in ga tudi ne sme zebsti. Večna uganka, kako se pravilno obleči za naslednji smučarski dan. Na tem mestu seveda sledi najpomembnejši nasvet, ki je: oblačenje v slojih.

Smučarska oblačila Colmar

Smučarska oblačila Colmar: hlače, jakna ter moška in ženska kapa

Zelo pomembno je, da pričnemo že z ustreznim spodnjim perilom, nadaljujemo z majico, morda pulijem in ustrezno jakno ter hlačami. Ne pozabimo seveda tudi na tople nogavice, ki pa v smučarskih čevljih ne smejo povzročati težav. Najlažje bo, če vse skupaj poiščete na enem mestu – vsa smučarska oblačila lahko najdete na www.koala.si.

Ostala športna oblačila

Kolikor je na voljo aktivnosti, toliko je tudi oblačil zanje. Tenisači boste potrebovali seveda popolnoma drugačna oblačila kot nogometaši, tu so še ljudje, ki se ukvarjajo s fitnesom, pa z jogo in drugimi telesnimi aktivnostmi.

Najpomembnejše vodilo pa naj bo vedno, da se morate pri svojih športnih aktivnostih počutiti udobno in hkrati misliti tudi na zdravje.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.