Vložki Sidas za tekaške copate – udobno in stopalom prijazno

0

Še pred leti so bili individualni vložki za tekaške copate izdelani izključno za profesionalne športnike. Ti so imeli nalogo, da razbremenijo medenico, spodnje dele noge, stegna in križ. Danes so ortopedski vložki na voljo prav v sem, tudi amaterskim tekačem.

Eno od odličnih francoskih podjetij je Sidas, ki ponuja celovito rešitev za zdravje in udobje stopal v športu ali vsakdanjem življenju. Ker podjetje sodeluje z ministrstvom za zdravje, sodeluje tudi pri preprečevanju in zgodnjem odkrivanju težav na področju ortopedije.

Prednosti tekaških vložkov Sidas

Vložki Sidas so za razliko od običajnih ortopedskih vložkov zasnovani z mislijo na specifične dejavnosti, v tem primeru tek. Stopala so med tekom varuh dobrega ravnovesja telesa. Ravno zaradi tega Sidas uporablja materiale, ki omogočajo razporeditev sile in odlično podporo.

V izogib poškodbam in žuljem nosite tekaške vložke, ki so prilagojeni vašim stopalom. Le tako boste med tekom uživali, varovali stopala in na vsakem koraku dosegali boljše rezultate. Prednosti Sidas vložkov je preprečevanje poškodb, zmanjšanje udarnih valov in maksimiranje užitka pri teku.

Sidas vložki so izdelani posebej za tekače in jim predstavljajo učinkovito oporo glede na različno visoke stopalne loke. Izbirate lahko med vložki za nizek, srednji in visok stopalni lok. Vsaka vrsta ima svojo barvo: modro, zeleno ali rumeno.

Rumeni Sidas Vložki 3Feet Run Protect HIGH

Tekaški vložki Sidas 3Feet Run Protect HIGH se odlično prilegajo v tekaške čevlje in v srednjem delu merijo 34 mm. Poskrbijo za maksimalno oporo visokemu stopalnemu loku. Anatomska oblika vložka porazdeli oporo stopala po celotni površini.

Vložki za tekaške čevlje Sidas Run 3Feet® Protect HIGH

Vložki za tekaške čevlje Sidas Run 3Feet® Protect HIGH (Extremevital.com)

Gel na petnem delu vložka zagotovi učinkovito absorbcijo vibracij med tekom, na prednjem delu stopala pa je izdelan iz EVA pene, ki poskrbi za učinkovitejši tek in povratek energije. Okrepljen srednji del vložka prav tako poskrbi za enakomerno porazdelitev pritiskov po celi površini stopala in stabilnost tekaškega koraka.

Modri Sidas Vložki 3Feet Run Protect LOW

Če je vaš stopalni lok zelo nizek, so tekaški vložki Sidas 3Feet Run Protect LOW ravno pravšnji za vas. Ti vložki so na voljo v modri barvi, njihova višina stopalnega loka meri 28 mm. Tudi ta vrsta vložkov ima podobne lastnosti kot vložki MID in HIGH.

Vložki za tekaške čevlje Sidas Run 3Feet® Protect LOW

Vložki za tekaške čevlje Sidas Run 3Feet® Protect LOW (Extremevital.com)

Anatomska oblika vložka poskrbi, da je stopalo maksimalno podprto, s čimer se zmanjša možnost poškodb med tekom ali hojo. Tekaški vložek LOW porazdeli oporo stopala po celotni površini, pri čemer se zmanjša povečan pritisk na izpostavljene dele stopala. Na petnem delu bo gel zagotavljal izjemno absorpcijo, na prednjem delu pa poskrbel za povratek energije.

Zeleni Sidas Vložki 3Feet Run Protect MID

Sidas Run 3Feet Protect MID so odlično prilegajoči vložki za tekaške copate in v sredini merijo 31 mm. Stopalnemu loku nudijo optimalno oporo. Te vložke prepoznate po zeleni barvi, njihova anatomska oblika in srednji del vložka EVA pa poskrbi za dobro podprta in zaščitena stopala.

Vložki za tekaške čevlje Sidas Run 3Feet® Protect MID

Vložki za tekaške čevlje Sidas Run 3Feet® Protect MID (Extremevital.com)

Tekaški vložek porazdeli oporo stopalu po celotni površini, pri čemer se zmanjša povečan pritisk na posamezne dele stopala. Gel na petnem delu zagotavlja dobro absorpcijo, na prednjem pa učinkovit povratek energije. Sidas vložki so vam na voljo vse od številke 37 dalje. Predel tekaškega vložka je tudi perforiran, kar izboljšuje stopnjo zračenja.

Kako izbrati pravi par tekaških vložkov?

Dober par tekaških vložkov je tisti, ki se popolnoma prilega vašim stopalom in vašemu slogu teka. Tako kot pri izbiri čevljev obstaja tudi pri vložkih več meril za iskanje pravega vložka za vas.

Pri izbiri upoštevajte predvsem:

  • obliko stopala: supinacija, pronacija ali nevtralno stopalo,
  • raven vadbe: od začetnika do izkušenega športnika,
  • najljubši teren za tek: steza ali asfalt,
  • zgodovino poškodb,
  • želje in potrebe: občutek in zmogljivost ali udobje.

Ena izmed najboljših možnosti je, da obiščete trgovino s športno obutvijo, kjer s posebno napravo preverijo obliko vašega stopala. Glede na dobljen rezultat, torej ali ste pronator, supinator oz. je vaše stopalo nevtralno, vam bo prodajalec znal svetovati, kateri vložek za tekaške copate bo primeren za vas.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.