6 nasvetov za nakup moške denarnice

0

Moške denarnice so nekoliko podobne ženskim torbicam – ustrezati morajo tako življenjskemu slogu posameznika kot tudi njegovemu osebnemu okusu. Toda izbira idealne moške denarnice je vse prej kot enostavna, saj so na voljo v različnih stilih, vrstah in velikostih.

Ne glede na to, ali denarnico kupujete zase ali za darilo, je nujno, da izberete kakovostno in trpežno denarnico. Najboljša je tista, ki jo lahko nosite z različnimi oblačili – športnimi in elegantnimi. Klasične dvojno zložljive usnjene denarnice so denimo prostorne in minimalistične, z veliko prostora za bančne kartice, poleg vsestranskosti in funkcionalnosti pa navduši tudi njihova brezčasna lepota.

Na tem mestu razmislite tudi o tem, kaj za vas pomeni minimalistično. Lahko se odločite za denarnico s številnimi predali in dodatnimi uporabnimi lastnostmi, vendar vedno imejte v mislih, da so denarnice zasnovane tako, da so preproste in kompaktne. Da bo odločitev o nakupu moške denarnice lažje, ne spreglejte nasvetov v nadaljevanju.

1. Izberite pravo velikost denarnice

Denarnica mora imeti dovolj prostora za bankovce, kartice, račune in druge pomembne malenkosti. Če imate veliko kartic, izberite denarnico z dodatnimi predelki, če pa imate raje kovance, izberite denarnico s predalom na gumb ali zadrgo.

Moška denarnica Rip Curl Ridge PU All Day

Moška denarnica Rip Curl Ridge PU All Day (Extremevital.com)

Izogibajte se nakupu prevelike denarnice, saj je ta enostavno neprivlačna. Poleg tega jo boste s težavo pospravili v žep, če pa vam bo to le uspelo, bo denarnica močno izstopala, kar bo pokvarilo vaš outfit. Naložba v minimalistično denarnico, v katero lahko pospravite osnovne stvari, je vedno dobra naložba.

2. Izberite pravi material denarnice

Denarnice so izdelane iz različnih materialov, kot so na primer usnje, blago, sintetika ali kombinacija naštetih tkanin. Večina moških se navdušuje nad usnjenimi denarnicami, saj so precej trpežne in hkrati tudi elegantne. Vendar ni vsako usnje enako, zato vedno preverite debelino, gladkost in na splošno kakovost usnjene denarnice.

Preizkusite tudi denarnice iz drugih materialov, kot so bombaž, poliester in platno, saj boste tako na najboljši način izvedeli, kako se bodo obnesle. Takšne denarnice izgledajo tudi precej bolj športno, zato se bodo morda še toliko bolje podale k vašemu stilu preživljanja prostega časa.

3. Z denarnico ravnajte kot z dolgoročno naložbo

Vaša denarnica je naložba, v katero bi morali investirati nekoliko več časa in truda. Druga pomembna stvar, o kateri morate razmisliti, pa je, koliko denarja boste imeli v njej shranjenega.

Moška denarnica Rip Curl Fabric Magic

Moška denarnica Rip Curl Fabric Magic (Extremevital.com)

Zato je izbira visoko kakovostne denarnice priznane blagovne znamke, ki je izdelana iz vrhunskih materialov, najboljša izbira, saj vam bo služila veliko let. Prav tako pa gre za pomemben modni dodatek, s katerim lahko dopolnite oz. nadgradite svoj osebni slog.

4. Izberite pravo barvo denarnice

Moške denarnice so na voljo v različnih barvah in vzorcih. Izbira barve je stvar osebnega okusa, zato ne dovolite, da vam drugi ukazujejo, katero barvo morate izbrati. Če vas skrbi ujemanje denarnice z oblačili, izberite denarnico v osnovnih barvah, kot so siva, črna in rjava.

Klasične barve se odlično podajo tako k poslovnim in uradnim oblačilom kot tudi oblačilom za prosti čas. Zavedajte se, da čeprav denarnico kupujete za darilo, z izbiro klasične barve nikakor ne boste zgrešili. Če pa želite izstopati, izbirajte med svetlejšimi barvami in živahnejšimi vzorci.

5. Razmislite o različnih segmentih denarnice

Vam je pomembna funkcionalnost moške denarnice? Potem razmislite o njeni zasnovi. Če v denarnici nosite veliko kreditnih kartic, bankovcev in kovancev, poiščite denarnico z veliko predali. Dobra organizacija in shranjevanje predmetov v ločenih predalih preprečuje poškodbe kartic in denarja.

6. Razmislite o tehnologiji blokiranja RFID

Denarnice s tehnologijo blokiranja RFID (Radio-Frequency Identification) so zasnovane z mislijo na varovanje vaših bančnih in drugih podatkov. Delujejo tako, da zaščitijo elektromagnetno polje na karticah in preprečijo, da bi nepridipravi zbirali signale z njih.

Moška denarnica Rip Curl Texas RFID All Day

Moška denarnica Rip Curl Texas RFID All Day (Extremevital.com)

Dandanes so goljufije s kreditnimi karticami precej pogoste. In če uporabljate kreditne kartice, ki vključujejo tehnologijo RFID, so denarnice s tehnologijo blokiranja RFID prava rešitev. Sicer so nekoliko dražje od običajnih, vendar so zagotovo prava izbira, če imate pomisleke glede varnosti.

Kakšno denarnico torej izbrati?

Pri izbiri denarnice je potrebno upoštevati številne vidike, vključno s slogom, materialom, velikostjo, ceno in številom predelkov. Pomembno je, da pri tem upoštevate svoje dejanske potrebe, saj si boste na koncu želeli, da se denarnica ujema z vašimi željami in slogom.

Pri izbiri moške denarnice ni strogih pravil, vendar bi vam moralo upoštevanje naših nasvetov olajšati postopek izbire. In če niste prepričani v to, kaj želite, vedno začnite s tradicionalnimi možnostmi. Ponudba je danes zares pestra, zato smo prepričani, da boste našli denarnico, ki bo izpolnila vaša pričakovanja.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.