BMX kolesa za ljubitelje freestyla

0

Če radi kolesarite, obenem pa ste adrenalina željna oseba, je za vas odlična izbira BMX kolo. Gre za specifično vrsto kolesa. Ker mora prenašati tudi skoke po neurejenih površinah, je bolj robustno, ima kratke okvirje, dimenzije koles pa se gibljejo med 20 in 24 palci.

Z BMX kolesom torej lahko izvajate najrazličnejše trike. Če ste dovolj uspešni in ambiciozni, se lahko prijavite celo na tekmovanje v BMX disciplini.

Dva glavna tipa BMX koles

BMX kolesa se v grobem delijo na dva tipa. Prvi je namenjen izvajanju freestyle trikov, drugi pa je ustvarjen za vožnjo in tekmovanja na posebej urejenih progah. A ne glede na tip je večina okvirjev tovrstnih koles izdelana iz aluminijeve zlitine. Njihovi okvirji so dobro standardizirani. Na voljo je grafikon, s katerega lahko razberete primerne velikosti okvirja za določeno višino posameznika.

BMX kolo GT Slammer One Size (2022)

BMX kolo GT Slammer One Size (Extremevital.com)

Veriga na takšnem kolesu ima približno 1 centimeter razpona. To omogoča, da lahko vedno prilagodite njeno napetost. Na trgu so BMX kolesa pogosto označena kot prevozna sredstva za zabavo, a hkrati tudi za resen šport.

Ponudba v trgovini Extreme Vital

V nadaljevanju vam predstavljamo tri kakovostna in izjemno priljubljena BMX kolesa, ki jih lahko kupite v specializirani kolesarski trgovini Extreme Vital. Ta ima svoje fizične trgovine razporejene po različnih lokacijah (Ljubljana, Maribor, Radovljica, Škofja Loka), prav tako pa vam je na voljo spletna trgovina, kjer so posamezni modeli koles natančno opisani.

1. Mongoose Legion L18

Mongoose Legion L18 je BMX kolo, odlično zasnovano za vse ljubitelje freestyla, vseh starosti. Z njim se lahko naučite vseh novih znanj, ki jih premorejo le najboljši ulični strokovnjaki pri izvajanju trikov z BMX kolesi.

BMX kolo Moongoose Legion L18 18" (2022)

BMX kolo Moongoose Legion L18 18″ (Extremevital.com)

Kolo je torej primerno za freestyle, dirt poligone in BMX proge – za otroke, ki si želijo čisto vse, kar lahko ponudi 20″ BMX, le da je okvir manjši.

2. Proton CST RHD

Če se navdušujete nad street in park BMX in poznate že kar nekaj trikov ali pa želite le nadgraditi svoje znanje, bo BMX Proton CST RHD za vas odlična izbira. Španski proizvajalec predstavlja novo različico Proton 21″ BMX, in sicer z malenkost nižjo stojno višino, ki je zasnovana tako za začetnike kot izkušene freestylerje.

BMX kolo Flybikes Proton CST RHD (2022)

BMX kolo Flybikes Proton CST RHD (Extremevital.com)

Proton CST RHD se odlikuje predvsem po lahkem okvirju, močnejši verigi, enodelni krmilni cevi stožčaste oblike, novimi plašči in odstranljivimi zavorami. Odlična novica pa je, da je omenjeno BMX kolo kljub vrhunski kakovosti cenovno še vedno izjemno dostopno.

3. Flybikes Nova 18″ RHD

Flybikes Nova 18″ RHD je kolo, posebej zasnovano za najmlajše freestylerje (10-12 let). Okvir je v celoti narejen iz lahkega ter trpežnega jekla. Vožnja je stabilnejša in bolj kontrolirana zlasti zaradi višjega krmila, Trebol verižnikov in Fuego plaščev.

BMX kolo Flybikes Nova 18" RHD (2022)

BMX kolo Flybikes Nova 18″ RHD (Extremevital.com)

Na sploh pa je Nova eden od boljših ter lažjih BMX koles na trgu. Tehta manj kot 10 kilogramov. Namenjen je torej najmlajšim, ki svoje znanje želijo nadgrajevati še naprej.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.