Čevlji za snowboard – kako izbrati prave?

0

Deskanje na snegu prinaša izjemen občutek svobode, zato ne preseneča, da sodi med bolj priljubljene zimske športe. Ker se boste morda s to vrsto športa šele začeli ukvarjati, vas verjetno zanima, kaj vse boste za snowboarding potrebovali. Med nujno opremo sodijo deska, vezi, kombinezon, toplo spodnje perilo, nogavice, rokavice, očala z UV zaščito, čelada, ščitnik za hrbet in seveda tudi borderski čevlji oziroma buci.

Moški buci Salomon Titan

Moški buci Salomon Titan

Čevlji za snowboard so nedvomno eden od najpomembnejših elementov opreme za deskanje. V njih boste preživeli ure in ure na belih strminah in če si ne boste izbrali primernih, vam bo to zagotovo pokvarilo deskarski užitek. Zato si v nadaljevanju preberite, kako izbrate ustrezne snowboard čevlje.

Najpomembnejše pravilo pri izbiri bucev

Za pomerjanje bucov si vzemite dovolj časa. Le na ta način boste našli pravi model, ki vam bo odlično pristajal ter bo ravno pravšnje velikosti. Čevlji za snowboard morajo biti veliki ravno toliko, da čutite, kako se palec dotika notranje strani čevlja.

Ženski buci Salomon Ivy Boa

Ženski buci Salomon Ivy Boa

Preveliki buci bodo povzročali plesanje pete gor in dol, posledično deske ne boste dobro upravljali in kaj hitro lahko sledi tudi padec. Da o žuljih, s katerimi boste imeli težave zaradi neprimerne velikosti bucev, niti ne pišemo.

Najprimernejši material za snowboard čevlje

Mogoče menite, da je naravno usnje najprimernejši material za buce, vendar se v tem primeru motite. Naravno usnje namreč preveč učinkovito absorbira vlago, kar pri deskanju povzroča neprijetne občutke, saj je zaradi absorbirane vlage teža čevlja povečana.

Otroški buci Deeluxe Junior multi

Otroški buci Deeluxe Junior multi

Priporočamo vam nakup bucev iz sintetike. Moderna različica sintetike je lahkotna in ne absorbira vlage. Stopala v čevljih iz sintetike dihajo ter se ne znojijo.

Togi čevlji za odlično nadziranje deske

Buci z večjo togostjo lažje nadzirajo desko in tudi najmanjše premike. Posledično se zmanjša tveganje za dislokacije in zlome. Mehkejši buci so primernejši za uporabnike, ki obožujejo freeride in freestyle.

Moški buci K2 Raider

Moški buci K2 Raider

Ne glede na to, ali se boste odločili za nakup mehkejših ali bolj togih bucev, boste v specializiranih trgovinah z zimsko športno opremo lahko izbirali med številnimi modeli.

Modeli bucev za moške in ženske

Glavno merilo za razlikovanje moških in ženskih bucev je njihova višina, kar je posledica visokega gastrocnemiusa (dvoglava mečna mišica) ženskih nog. Še vedno pa boste lahko veliko predstavnic nežnejšega spola videli v moških bucih, saj drži, da ima vsak svoje želje in potrebe.

Extreme Vital – bogata ponudba čevljev za snowboard

Zahtevni športniki dobro vedo, da je snowboard čevlje najbolje kupiti v specializirani trgovini z zimsko opremo. Ena izmed bolj priznanih v Sloveniji je vsekakor športna trgovina Extreme Vital, ki jo lahko obiščete tudi na spletu. Še preden boste stopili v fizični prostor trgovine, torej kar doma prebrskajte pestro ponudbo snowboard čevljev.

Moški buci Deeluxe Spark XV TFP

Moški buci Deeluxe Spark XV TFP

Odlična izbira so buci Spark XV TFP priznane blagovne znamke Deeluxe. Buce odlikujejo Thermo Flux Premium – izjemno kakovosten notranji čevelj, visoka stopnja udobja, opore in funkcionalnosti v vseh razmerah. Sestavlja ga košarica za gleženj, ki gleženj odlično fiksira v notranji čevelj. Vložek buca je narejen iz posebnega materiala. Ta se toplotno obdela v pečici ter se tako prilagodi individualni obliki stopala za popolno prileganje.

Ženski buci Burton Ritual

Ženski buci Burton Ritual

Sicer pa vam priljubljena športna trgovina ponuja visoko kakovostne buce za moške, ženske in otroke. Med moškimi modeli so zlasti popularni Salomon Titan, Northwave Edge SL, K2 Raider, Burton Driver X in mnogi drugi. Med ženskimi modeli pa izstopajo čevlji za snowboard Salomon Scarlet, Salomon Ivy Boa, Deeluxe Ray Lara, K2 Haven, Burton Ritual in drugi. Najmlajši pa se lahko obujejo v Deeluxe Junior multi.

Celotna oprema za deskanje na snegu

Športna trgovina Extreme Vital vam ponuja celotno opremo za deskanje na snegu. Poleg vrhunskih čevljev za snowboard priznanih proizvajalcev si lahko kupite tudi snowboard oblačila, čelado, očala, board nahrbtnike, torbe in ostalo »obvezno« opremo ter številne dodatke.

Če ste v deskanju že pravi mojster oz. mojstrica, si boste opremo najverjetneje znali izbrati kar sami. Če pa ste deskar začetnik, naj vam pri izbiri pomaga strokovno podkovan prodajalec.

In še nasvet za konec: ne pozabite se pozanimati glede akcijskih ponudb!

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.