Hoja in poraba kalorij: koliko jih boste pokurili?

0

Ste vedeli, da 10 tisoč korakov na dan sproži v vašem telesu posebno verižno reakcijo? Ta vpliva na izboljšanje zdravja, saj pomaga zniževati krvni tlak, obenem pa zmanjšuje tudi tveganje za srčno-žilne bolezni. Zelo pomemben podatek pa je tudi ta, da vam redna hoja lahko pomaga izgubiti kar nekaj odvečnih kilogramov.

Sicer pa je hoja med ljudmi zagotovo med bolj priljubljenimi aktivnostmi, saj od vas ne zahteva posebnega naprezanja, velike kondicije in niti ne posebne opreme. Vseeno je pomembno, da ste med hojo primerno opremljeni, kar pomeni, da imate na sebi kakovostna športna oblačila, prilagojena na letni čas, ter ustrezne športne copate.

Približno koliko kilometrov je 10 tisoč korakov?

Verjetno ste se, ko ste prebrali prvih nekaj vrstic tega prispevka, naprej vprašali, približno koliko kilometrov je 10 tisoč korakov. To je približno šest do sedem kilometrov, odvisno torej od tega, kako dolg je vaš korak.

Sprehod v naravi

Vsak dan si vzemite čas za sprehod v naravi in se naužijte svežega zraka.

10 tisoč korakov lahko naredite že v samo eni uri. Če se vam to zdi preveč, lahko hodite večkrat na dan, na primer trikrat po dvajset minut, in v telesu boste prav tako sprožili zelo koristne reakcije. Ena od možnosti je tudi ta, da vsaj nekajkrat na dan, ko imate to možnost, zelo energično hodite po nekaj minut. Učinki na vaše telo bodo enaki.

V 1 uri hoje lahko porabite med 300 in 500 kalorij

Če boste na dan skupaj hodili približno eno uro, boste lahko porabili tudi do 500 kalorij, kar pa vsekakor ni tako malo. Če bo vaša hoja bolj energične narave, še toliko bolje za vas, saj boste na ta način pokurili še kakšno dodatno kalorijo.

Čeprav morda v tem trenutku mislite, da si glede na to, kaj vse počnete čez dan, ne morete pod nobenim pogojem privoščiti toliko hoje na dan, si lahko v resnici treninge hoje privoščite kar med vsakodnevnimi opravki.

Morda je skrajni čas, da se v službo odpravite kar peš, seveda če je vaše delovno mesto primerno blizu vašega doma. Tudi domov se po službi lahko odpravite peš. Če imate do službe približno 15 minut hoje, ste s tem pokrili pol ure hoje na dan, kar je že polovica od želenega.

Zelo primeren čas za hojo je tudi čas takoj po kosilu. Takrat lahko hodite še naslednje pol ure in tako ste zadostili dnevni potrebi po hoji. Tu in tam pa si morate hojo tudi na poseben način načrtovati, kot na primer del nekega izleta. Opazili boste, da bodo učinki na telo, počutje in zdravje še nekoliko večji.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.