Kdaj z otrokom prvič na drsalke?

0

Otroci imajo radi zimski čas, še posebej jih navdušujejo zabavnejši športi, ki so povezani s snegom. Sankanje, smučanje in drsanje so zagotovo med najbolj priljubljenimi zimskimi športi za otroke. Drsanje je za malega junaka še toliko privlačnejše, ker se verjetno prvič sooča z večjo ledeno površino.

Ko malček dopolni tri leta, ga lahko brez skrbi peljemo na drsališče ter ga soočimo z osnovnimi prvinami. Pri tem pazimo, da je primerno opremljen tudi z oblačili ter zaščitnimi dodatki, drsalke zanj pa si za začetek lahko izposodimo na drsališču, če je to možno. Ko ugotovimo, da drsanje pri otroku ne bo samo muha enodnevnica, je čas za nakup otroških drsalk.

Otroci, ki znajo rolati, hitreje osvojijo tehnike drsanja

Ker se osnovne tehnike rolanja ter drsanja med seboj ne razlikujejo kaj dosti, se mali junaki, ki rolanje že obvladajo, zagotovo hitreje naučijo drsanja. Vsekakor naj poudarimo, da to ni pravilo, ki vedno in povsem drži.

Otrok na rolerjih

Otrok, ki je domač na rolerjih, bo hitreje osvojil tehnike drsanja.

Tako kot je to značilno za druge športne aktivnosti, je tudi učenje drsanja odvisno predvsem od otrokovih motoričnih sposobnosti. In seveda od samega veselja do te aktivnosti.

Otroka najprej dobro seznanite z ledom

Izjemno pomembno je, da otroka pred samim izvajanjem tehnik drsanja kar se da dobro seznanite z ledom. Najbolje je, da ga za začetek posedete na tla ter se kar skupaj z njim prepričate o tem, kako mrzel, gladek in trd je led.

Ko bo malček prvič stal na ledu, ne pričakujte, da bo že v istem hipu zadrsal. Ker led drsi, otrok običajno po nekaj prvih korakih pristane na tleh. S premikanjem po ledu naj torej prične postopoma. Najprej s korakanjem, pri čemer je najpomembneje, da ima otrok roke spredaj. Pomaga si lahko tudi s stolom, ki ga poriva pred sabo.

Kam po drsalke za otroka?

Po nekaj obiskih drsališč boste kaj kmalu ugotovili, ali je drsanje otroku pisano na kožo ali ne. Do tedaj si, če je torej to le možno, drsale zanj izposojajte. Ko pa ugotovite, da je tudi drsanje šport, ki vašega junaka razveseljuje in zato v njem neizmerno uživa, je čas za nakup novih ali dobro ohranjenih rabljenih drsalk.

Dobre otroške drsalke lahko kupite v specializiranih trgovinah s športno opremo ali na katerem od številnih sejmov z novo ali rabljeno opremo za najrazličnejše zimske športne dejavnosti. Tam so ponudniki običajno zanesljivi, njihovi izdelki pa so dobro preverjeni ter narejeni pod okriljem priznanih blagovnih znamk.

Pri nakupovanju drsalk je najbolje, da s seboj vzamete malčka, ki naj drsalke tudi preizkusi. Prav tako je pomembno, da so drsalke otroku všeč na videz, ker bo vanje stopal še z večjim navdušenjem.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.