Moška cestna kolesa Specialized: modeli 2022

0

Specialized velja za ugledno in razširjeno blagovno znamko, ki proizvaja visokokakovostna kolesa. Če razmišljate o nakupu moškega cestnega kolesa, berite dalje in spoznajte nove modele 2022. Tako kot večina vrhunskih proizvajalcev koles tudi pri Specialized izdelujejo sodobne in tehnološko dovršene izdelke, za katere lahko pričakujete, da boste za svoj denar dobili izjemno kolo. Z visoko kakovostjo pa je seveda višja tudi cena takšnega kolesa, kar je treba vzeti v zakup.

V nadaljevanju vam predstavljamo tri modele moških cestnih koles blagovne znamke Specialized, to so Aethos Comp, Roubaix Comp ter Tarmac SL7 Comp. Vsi trije predstavljeni modeli so na voljo v kolesarski trgovini Extreme Vital, njihova celotna ponudba pa je na ogled tudi na spletu.

Moška cestna kolesa: https://www.extremevital.com/sl/kolesa/moska-cestna-kolesa-c-1_375.html

1. Cestno kolo Specialized Aethos Comp

Si predstavljate, da bi uporabili vse kolesarske izkušnje, ki so jih v proizvodnji koles Specialized pridobili v zadnjih 46 letih, in izdelali kolo, narejeno preprosto iz ljubezni do vožnje? Cestno kolo Aethos Comp je zasnovano tako, da je na meji med popolno kakovostjo vožnje, izjemno nizko težo in nespornim slogom. Z elektronskim prestavljanjem SRAM Rival eTap AXS, ki ne zahteva veliko vzdrževanja, in hidravličnimi kolutnimi zavorami, združenimi s kolesi DT Swiss R470 Disc, ki so odporna proti eksploziji, imate popolno kolo, ki vas bo navdušilo na cesti.

Moško cestno kolo Specialized Aethos Comp 2022

Moško cestno kolo Specialized Aethos Comp 2022 (Extremevital.com)

Okvir kolesa je zasnovan s popolno kombinacijo vrhunskega občutka pri vožnji, majhne teže in sloga, od pospeševanja po strmih klancih in spuščanja po tehničnih spustih vse do celodnevnega udobja na sedlu tudi na najdaljših vožnjah. Aethos Comp je zadetek v polno za vsako cestno avanturo. Specialized je na novo izumil tradicionalne oblike cestnih koles iz preteklosti in jih subtilno spremenil, da bi zagotovil enormno povečanje togosti in ravnotežja, tako da vse to ne vpliva na težo ali vzdržljivost.

Vsaka podrobnost kolesa, od obeskov prestavne ročice do izpopolnjene vilice, je bila zasnovana z mislijo na slog, težo in vzdržljivost novega Aethosa. Prav tako so ga proizvajalci opremili s povsem novo karbonsko sedežno oporo Alpinist podjetja Roval, s čimer se je teža še dodatno zmanjšala, vozne lastnosti pa so se izboljšale. Vse v prizadevanju za popolno vožnjo.

2. Cestno kolo Specialized Roubaix Comp

Cestno kolo Specialized Roubaix je s kar sedmimi zmagami na dirki Pariz-Roubaix dokazalo, da sta gladka in hitra cestna vožnja na tem kolesu med seboj vzajemni. Popolnoma novi Roubaix Comp zdaj zagotavlja skladnost brez kompromisov, saj uvaja radikalno nov Future Shock 2.0, ki vam omogoča več nadzora in možnosti blaženja, novo sedežno oporo Pavé, ki ustvarja najbolj uravnoteženo Roubaix cestno kolo do zdaj, aerodinamiko, ki je enaka Tarmacu, in okvir Rider-First Engineered, ki je izgubil nekaj teže. Kljub temu je še vedno udoben za premagovanje dolgih razdalj, njegova največja odlika pa je zmogljivost.

Moško cestno kolo Specialized Roubaix Comp 2022

Moško cestno kolo Specialized Roubaix Comp 2022 (Extremevital.com)

Novi Roubaix Comp 2022 je za svojo zmogljivost izjemno cenovno ugoden, vendar tako kot sam okvir, tudi ta cenovna ugodnost ni povezana s kompromisi, saj sta kvaliteta in cena vedno z roko v roki. Opremljen je z brezžičnim 12-stopenjskim skupinskim setom SRAM Rival eTap AXS, ki omogoča ostro prestavljanje in zmogljive hidravlične disk zavore, ter z gladkimi in robustnimi kolesi DT R470 Disc, povsem novo sedežno oporo S-Works Pavé, 28 mm pnevmatikami Turbo Pro in priljubljenim kolesarskim sedežem Power Comp.

3. Cestno kolo Specialized Tarmac SL7 Comp

Aerodinamika je gonilna sila novega Tarmaca. Pri iskanju oblik cevi, ki zagotavljajo kar najhitrejši okvir, ki ga dovoljujejo pravila UCI, so proizvajalci oblike okvirja kolesa vgradili v model testnega kolesa. Rezultat? Novo kolo Tarmac Comp, ki je še hitrejše kot prej, in sicer na razdalji 40 km kar 33 sekund hitrejše od svojega starejšega brata, kolesa Tarmac SL6, kar dokazuje, da je hitrost sinonim za novi Tarmac SL7.

Moško cestno kolo Specialized Tarmac SL7 Comp 2022

Moško cestno kolo Specialized Tarmac SL7 Comp 2022 (Extremevital.com)

Novi Tarmac temelji na izkušnjah enega od prejšnjih modelov. Na njem so izboljšali vodenje za vse konfiguracije – mehansko prestavljanje, tradicionalni okvir, okrogle palice itd., pri čemer so ohranjene njegove aerodinamične lastnosti. Zaradi teh lastnosti je novi Tarmac tudi enostaven tako za trening kot za dolgo potovanje.

Tarmac SL7 Comp je torej zasnovan tako, da vozi izjemno hitro, vendar predstavlja veliko več kot le svoje presežne aerodinamične sposobnosti. Z lahkim okvirjem Rider-First Engineered namreč zagotavlja najboljše možne vozne lastnosti ne glede na velikost.

Ne glede na to, kaj načrtujete za svoj novi Tarmac, je ta pripravljen, da vam pomaga doseči vaše cilje – osebne zmage, zmage na tekmah in stopničke na katerem koli zmagovalnem odru. Eno cestno kolo vam služi za vse cilje, ki jih želite doseči na asfaltu. Z novo 12-stopenjsko skupino SRAM Rival eTap AXS, ki prinaša brezžično prestavljanje, in s pnevmatikami, ki se zelo hitro vrtijo, to so Turbo Pro 700×26 mm, vam novi model Tarmac zagotavlja zmogljivost po sprejemljivi ceni.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.