Poganjalec kot predpriprava na kolesarjenje

0

Če imate doma majhne otroke, ste gotovo seznanjeni z vsem, kar je povezano s poganjalčki. Če se z njimi še niste uspeli srečati v živo, pa ste zanje zagotovo že slišali, saj so v zadnjem času zelo priljubljeni. S svojo priljubljenostjo so poganjalci prišli celo tako daleč, da so skorajda zasenčili otroška kolesa s pomožnimi koleščki.

Poganjalec je čudovito prevozno sredstvo za malčke, ki jih je počasi že potrebno navajati na prve korake pri kolesarjenju. V nadaljevanju vam bomo zaupali, s čim so si med ljudmi, še posebej med otroki, pridobili tako veliko naklonjenost.

Najboljša »igrača« na svetu

Ste vedeli, da so poganjalci v resnici dokaj sveža stvar na trgu? Še nedavno nazaj je bil za predpripravo na kolesarjenje za otroka v navadi uporabljati tricikel, ki ga je nato nadomestilo kolo s pomožnima kolescema. Nato pa je na otroški oder stopil poganjalec. Sprva so ga mnogi označevali kot smrtno nevarnega, kasneje so ga imeli za okornega, danes pa velja za najboljšo »igračo«, po kateri z veseljem poseže prav vsak otrok.

  • Otroški poganjalec Cruzee - bel

Izjemno priljubljeni otroški poganjalci Cruzee so na voljo v spletni trgovini Extremevital.com, izbirate pa lahko med različnimi barvami. Velika prednost poganjalca je v tem, da se lahko vaš malček že zelo zgodaj sooča s pravilnim lovljenjem ravnotežja. Ko se mu uspe obdržati na sedežu poganjalca, je to zanj, vsaj za začetek, velik uspeh.

Verjetno bi nas sedaj vprašali, zakaj naj bi otroški poganjalci povsem izrinili nekoč tako priljubljena kolesa s pomožnimi kolesci. Ste že slišali, da jih mnogi označujejo kot uničevalce otroških hrbtenic? To je eden od najtehtnejših razlogov, zakaj se vse več staršev odloča za nakup poganjalca. Nekateri starši pa še vedno vztrajajo pri kolesu s pomožnimi kolesci, ker menijo, da obdobje učenja na tej vrsti kolesa ne traja tako dolgo časa, da bi se lahko otroku hrbtenica na kakršen koli način poškodovala.

Pomen sodelovanja staršev pri predpripravi na kolesarjenje

Ne glede na to, ali se boste priključili večini, ki jih otroški poganjalec navdušuje, ali tistim, ki še vedno vztrajajo pri tem, da se vaš otrok pred pravim kolesom vozi na kolesu s pomožnimi kolesci, pa je najpomembneje, da v času predpriprave na pravo vožnjo s kolesom vašemu otroku stojite ob strani. To pomeni, da ga učite vsega, kar mora obvladati na poganjalčku in da ga hkrati pravilno spodbujate k napredku.

In zakaj je dobro, da vaš otrok sploh sede na poganjalčka in potem še na čisto pravo kolo? Strokovnjaki poudarjajo, kako koristno je, da tudi otroci kolesarijo. Ta oblika športa jim pomaga krepiti srce, mišice spodnjega telesa, porablja maščobe, izboljšuje imunski sistem, izboljšuje stopnjo samozavesti in nenazadnje pripomore tudi k izboljšanju otrokove koordinacije.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.