Thule strešni kovčki: na pot brez skrbi

0

Zagotovo se strinjate, da se je lepo odpraviti na pot, pustiti za seboj vse skrbi in oditi na dopust. Težko si zamislimo kaj bolj sproščujočega. Vendarle pa sama priprava na odhod ni tako navdihujoča, če pri tem nimamo prave pomoči. Navadno se zatakne pri prtljagi. Te je vedno preveč in kar nekako ne najdemo dovolj prostora v avtomobilu zanjo.

Na tem mestu na pomoč priskočijo strešni kovčki. Če strešni kovček izberemo modro, nam bo odnesel veliko mero skrbi, naše potovanje pa bo postalo precej enostavnejše. Da bi bili z nakupom zagotovo zadovoljni, ne moremo zgrešiti z izborom enega izmed strešnih kovčkov Thule.

Aerodinamična zasnova

Klasičen strešni kovček pomeni dodatno težo na avtomobilu in hkrati ovira aerodinamičen pretok zraka med vožnjo. Slednje vpliva tako na porabo goriva kot na samo izkušnjo na poti, saj lahko takšna ovira na strehi vozila povzroča moteče glasove in celo občutek zmanjšane stabilnosti na cesti.

Strešni kovček Thule Motion XT SPORT

Strešni kovček Thule Motion XT SPORT – 300 l (Extremevital.com)

S strešnimi kovčki Thule se vam to ne bo zgodilo. Ti so namreč sodobno zasnovani tako, da nudijo kar največ aerodinamike ter s tem postanejo del vašega vozila in ne “tujek” na njem. Prav tako so izdelani iz trpežnih in lahkih materialov.

Enostavna montaža in priročna uporaba

Za strešne kovčke velja, da si pri njih najbolj želimo enostavne montaže in uporabe. Thule strešni kovčki so bili izdelani z mislijo na to, zato je njihova montaža enostavna, kasnejša uporaba pa ne vzame veliko časa. Proizvajalec Thule z vsakim novim modelom na to področje prinaša še dodatne izboljšave.

Čeprav z novimi modeli prihajajo nove oblike in rešitve, pa te niso nikoli narejene na račun zmanjšane prostornine. Slednja je namreč ključen del strešnega kovčka, zato mora proizvajalec temu delu nameniti zares veliko pozornosti.

Sodobna tehnologija izdelave

Za strešne kovčke je pomembno, da so izdelani iz kakovostnih in lahkih materialov, saj dodatna teža povečuje porabo goriva in vpliva na samo vožnjo. Kljub temu, pa mora biti kovček varen in prenesti kar nekaj zahtevnih obremenitev.

Strešni kovček Thule Touring L

Strešni kovček Thule Touring L – 420 l (Extremevital.com)

V segmentu varnosti velja za odličnega pokazatelja doseganje varnostnih standardov neodvisnih ocenjevalcev TÜV/GS, ki jih izdelki Thule večinoma celo presegajo. Prav tako bodite pozorni na kriterije City Crash testa. Z nakupom strešnega kovčka Thule boste, kar se tega tiče, vedno na varni strani, deležni pa boste tudi več izmed naprednih tehnologij, predstavljenih v nadaljevanju.

  • Patentiran varnostni sistem zaklepanja. Sistem preprečuje možnost, da pred odhodom od doma kovčka ne bi primerno zaprli, kar bi predstavljalo nevarnost na poti. Omenjen sistem ne dovoli odstranitve ključa iz ključavnice, dokler niso vse zaklepne točke zaprte.
  • Power-Click. Vse, kar prihaja od proizvajalca Thule, je dovršeno, in nič drugače ni s sistemom z integriranim indikatorjem navora, ki omogoča varno pritrditev z eno samo roko.
  • FastClick. Strešni kovči Thule so enostavni za montažo, sistem FastClick pa vse skupaj le še poenostavi, saj vključuje indikator navora, ki “klikne”, ko je dosežen optimalen navor, s čimer se poveča varnost.
  • SlideLock. Da je strešni kovček varno zaprt, je izredno pomembno, saj lahko nepravilno zaprt povzroči velike težave na poti. SlideLock je ločena funkcija zaklepanja in odpiranja, ki samodejno zaklene pokrov in označuje, kdaj je kovček povsem varno zaprt.
Strešni kovček Thule Vector Alpine

Strešni kovček Thule Vector Alpine – 380 l (Extremevital.com)

  • Dvostransko odpiranje. Vas moti, da se morate pri uporabi strešnega kovčka ves čas sprehajati okoli avtomobila? Sistem dvostranskega odpiranja odpravlja to težavo in vam dostop do kovčka omogoča z obeh strani.
  • Dual-Force. Odpiranje in zapiranje strešnega kovčka je lahko v nekaterih primerih nekoliko težavno, a ne, kadar imate na voljo sistem Dual-Force, patentiran sistem vzmetenja, ki je v pomoč pri odpiranju ter zapiranju pokrova kovčka. Najboljša novica pa je, da je omenjen sistem standardno vgrajen v vse Thule strešne kovčke.

Izjemna raznovrstnost

Ne glede na to, ali si želite malce manjši ali večji strešni kovček, boste v bogatem naboru kovčkov Thule našli svojega favorita. In to celo tisti, ki si boste kovček omislili voziti še kje drugje kot le na strehi. V tem primeru boste izbrali Thule nosilec kovčka za na kljuko »Arcos Platform«. Kot ste verjetno že razbrali, boste lahko kovček prevažali kar na zadnjem delu svojega vozila. Namestitev je povsem enostavna in lahko z njo opravi ena sama oseba.

Kakovostne strešne kovčke, dodatke, adapterje in nosilce boste našli v trgovini Extreme Vital, kjer vam bodo po potrebi svetovali izkušeni prodajalci. Celotna ponudba je na voljo v njihovi spletni trgovini, v živo pa si strešne kovčke Thule lahko ogledate v eni izmed mnogih Extreme Vital poslovalnic po Sloveniji. Prepričani smo, da boste našli model, ki bo ustrezal vašim zahtevam.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.