TOP ponudba otroških poganjalcev: kje opraviti nakup?

0

Učenje vožnje s kolesom je bilo za marsikoga med nami kar hud preizkus. Nič koliko padcev, odrgnin in strahu preden smo se rešili pomožnih kolesc in samostojno zapeljali na dveh kolesih. K sreči našim otrokom ni treba skozi vse to.

Vožnje s kolesom se lahko naučijo povsem sami, ne da bi se tega sploh zavedali. Kar med igro s svojo najljubšo igračo. Poganjalcem! Otroški poganjalci so v zadnjih letih pošteno spremenili učne ure vožnje s kolesom in poskrbeli za to, da imajo pri tem manj dela in stroškov tudi starši.

V nadaljevanju vam predstavljamo tri izjemno priljubljene poganjalce: Cruzee, Specialized Hotwalk in Dema Beep Air LT. Vsi trije modeli so vam v različnih barvah na voljo v specializiranih športnih trgovinah Extreme Vital, vse njihove specifikacije pa si lahko ogledate tudi v spletni trgovini.

Povezava: https://www.extremevital.com/sl/kolesa/otroski-poganjalci-c-1_758.html

Poganjalec Cruzee

Eni bolj priljubljenih poganjalcev na trgu so vsekakor Cruzee. Gre za poganjalce, ki so izdelani iz zelo kvalitetnih in lahkih materialov ter omogočajo kar nekaj prilagajanja za razliko od lesenih, ki so nekoliko enostavnejši. Nizka teža je odlična novica za vašega otroka, možnost nastavitev pa za vas. Na ta način bo otrok poganjalca uporabljal dlje in mu vmes ne bo treba kupovati novega kolesa, saj so namenjeni za starost od 3 do 6 let oziroma za otroke višine od 60 do 120 cm.

Poganjalec Cruzee 12 (zelen)

Otroški poganjalec Cruzee 12 v zeleni barvi (Extremevital.com)

Kot vemo, se v tem obdobju zamenja kar nekaj oblačil, prav tako pa tudi koles. Poganjalec Cruzee tehta zgolj 1,9 kg, kar pomeni, da ga bo otrok zlahka obvladoval, pri čemer mu bo v veliko pomoč tudi nizek okvir. Nekateri poganjalci pri »brcanju« z nogicami naokoli povzročijo nekaj udarcev in prask, česar se v primeru Cruzeeja ni bati zaradi nizkoprofilne osi koles. Krasijo ga tudi lepe in privlačne barve, udoben sedež iz uretan pene, da ne pride do predrtja, pa so zaslužne gume iz EVA pene.

Poganjalec Specialized Hotwalk

Vožnja s poganjalcem Specialized bo vašega malčka navdušila do te mere, da kar ne bo hotel z njega. Postal bo njegova najbolj priljubljena igrača, ki ga bo hkrati učila vožnje s kolesom in skrbela za razvoj njegovih motoričnih sposobnosti.

Poganjalec Specialized Hotwalk 12 (moder)

Otroški poganjalec Specialized Hotwalk 12 v modri barvi (Extremevital.com)

Omenjeni poganjalci so primerni za otroke med 2. in 4. letom starosti, odlikuje pa jih prilagodljivost višine sedeža ter višine in kota krmila. Da poganjalec za otroka ni pretežak, poskrbi okvir iz A1 premium aluminija, ki močno zniža težo kolesa.

Poganjalec Dema Beep Air LT

S poganjalci Dema je vse lažje. Otrok se enostavno nauči voziti s kolesom, pridobi na motoričnih funkcijah in moči, saj so mišice ves čas na delu. Delajo roke, noge in celotno telo. Ker so atraktivni na pogled in krasnih barv, se bo otrok naravnost zaljubil v svojo novo igračo. Če mu poganjalca na ta način predstavimo, ne bo niti za hip pomislil, da se »mora« usesti nanj in se učiti nekaj novega.

Poganjalec Dema Beep Air LT (roza)

Otroški poganjalec Dema Beep Air LT v roza barvi (Extremevital.com)

Ob vožnji se bo zabaval in nevede naredil ogromen korak proti svojemu pravemu kolesu. Zaradi prilagodljivega sedeža in krmila bo otrok poganjalca lahko uporabljal nekje od 3. do 6. leta starosti. Še bolj natančno bo morda, če zapišemo višino med 60 in 120 cm. Tu so nizkoprofilne osi koles, ki poskrbijo, da ne pride do poškodb kolen, nizek okvir pa zagotavlja popoln nadzor.

Vsestranski pomočnik, učitelj in trener

Bistvo poganjalca se skriva v tem, da gre za zelo raznovrsten pripomoček, ki v prvi vrsti zagotavlja, da se bo vaš otrok naučil voziti kolo praktično sam od sebe. Obenem pa nudi neskončne urice igranja, med katerimi se bodo krepile mišice na telesu in bo rasla telesna pripravljenost.

Še ena odlika poganjalca je vsekakor pomoč pri razvoju in nadgradnji motoričnih sposobnosti. Otrok se bo z uporabo tega kolesa naučil boljšega ravnotežja, koordinacije nog in rok ter spoznal tudi osnove varne udeležbe v prometu. Poganjalci niso dragi, še posebej ko v obzir vzamemo dejstvo, da se otrok lahko z njim vozi kar nekaj let in ni potrebe po nakupu tricikla, kolesa s pomožnimi kolesci itd.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.