Izbrati smučišče v Sloveniji ali tujini?

0

Vsi strastni ljubitelji smučanja se vsaj nekajkrat na leto veselite smučanja na svojem najbolj priljubljenem terenu. Izbire je veliko, nekateri smučarji pridno obiskujte slovenska smučišča, spet drugi se spuščajo po tujih strminah ali pa se poslužujejo kar obojega.

Toda, za kaj se je bolje odločiti: za smučanje v Sloveniji ali tujini? Nekateri med vami ste pozorni predvsem na ceno, drugi na izbiro terena, vsekakor pa o tem odloča tudi možnost, do kdaj je smučanje na določenih terenih na razpolago. Pogosto se namreč zgodi, da so smučišča v tujini odprta dlje časa, zato se ne gre čuditi, da se naši smučarji tja odpravijo tudi zaradi tega.

Smučanje v tujini

Ne glede na to, kakšno je naše smučarsko znanje, se bomo najverjetneje odločili za smučišče, ki nam ponuja neskončne kilometre užitkov na zasneženih strminah. Pozorni bomo tudi na to, da bomo z izbiro smučišča zadostili željam vsakega posameznika, s katerim se skupaj odpravljamo na smučanje.

Izkušeni smučarji, ki svoje znanje izkazujejo tudi pri nas, vam bodo priporočili počitnice na odlično pripravljenih smučiščih v Avstriji in Italiji, ki od nas niso oddaljena preveč, obenem pa nam ponujajo veliko raznolikih prog za prav vse okuse in ravni znanja.

Če si torej želite smučati na dolgih in lepo urejenih progah, ki so dolge tudi do več kilometrov, se boste odpravili na smučanje v tujino. Omenili smo vam že dve priročni državi, Avstrijo in Italijo, v nadaljevanju pa pri vsaki od njiju izpostavljamo tri najbolj priljubljena smučišča, na katerih boste lahko srečali tudi veliko slovenskih smučarjev.

Priljubljena avstrijska smučišča

Vsi, ki se zanimate za smučanje v tujini, lahko na pamet izstrelite kar nekaj zelo priljubljenih in zaželenih avstrijskih smučišč. Med bolj priljubljene zagotovo sodijo:

Priljubljena smučišča v Italiji

Tudi italijanska smučišča niso nič manj priljubljena od avstrijskih. Med bolj znanimi so:

  • Alta Badia, ki ponuja tudi lahke in nekoliko širše proge;
  • Val Gardena, ki se ponaša z odlično smučarsko infrastrukturo,
  • Cortina d’Ampezzo, ki slovi po svoji izjemno slikoviti pokrajini.

Smučanje v Sloveniji

Večina slovenskih smučarjev veselje do smučanja goji kar na progah po Sloveniji. Med najbolj poznanimi kraji, kjer boste lahko našli odlične priložnosti za izkazovanje svojega znanja v tej priljubljeni zimski športni dejavnosti, so Kranjska Gora, Kanin, Vogel, Krvavec, Velika planina, Mariborsko Pohorje, Cerkno, Pokljuka, Rogla, Golte, Črna na Koroškem, Logarska dolina in Stari vrh.

Vsekakor se boste v prvi vrsti povsem sami odločili, ali vas bo pot zanesla na slovenska ali tuja smučarska središča. Če ste do sedaj zaradi izjemno dolgih prog raje smučali na tujem, poskusite kako sezono smučati tudi pri nas. Prav tako vam priporočamo, da poskusite obratno. Če prisegate samo na domačo ponudbo, se lotite novih izzivov. Enkrat za spremembo obiščite katero od tujih smučišč.

Ne glede na to, za katero možnost se boste odločili, pa ni nujno, da se ozirate zgolj na ceno. Pri načrtovanju smučarskih počitnic v ospredje postavite še druge dejavnike in preverite predvsem, kaj vam neko smučišče ponuja tudi izven okvirjev smučanja. Predvsem pa je najpomembneje, da pri smučanju uživate in da imate ob sebi ljudi, ob katerih se najbolje počutite. To pa je lahko doma ali v tujini, kajne?

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.