Vodič za nakup tekaških čevljev prek spleta

0

Nakupovanje prek spleta je v zadnjih letih močno naraslo. Poslužujejo se ga tako mlajši kot tudi starejši, ki še pred kratkim tega niso preveč marali. Na spletu je dandanes mogoče kupiti praktično vse. Od hrane za domačega ljubljenčka do garderobe, orodja in vsega, kar nam srce poželi.

Ker pred nakupom za informacijami brskamo prav prek spleta, je zaključek nakupa naslednji logičen korak. Ampak kako je z nakupom izdelkov, ki smo jih vajeni najprej pomeriti? Kako prek spleta kupovati tekaško obutev? V nadaljevanju smo pripravili vodič za nakup tekaških čevljev prek spleta.

Kupujte preverjeno tekaško obutev

Če ste preko spleta že kdaj kupovali tekaške čevlje in ste bili z njimi zadovoljni, bo verjetno najbolje, da naslednjič poiščete isti model. Se pa rado pripeti, da takšnih tekaških copatov ni več na voljo, saj so vmes prišli ven novi modeli, za katere pa niste več prepričani, da bodo pravi za vašo nogo. V tem primeru je pametno ostati pri istem proizvajalcu in spletni trgovini, s katero ste že imeli pozitivno izkušnjo.

Prek spleta nakupujete zaradi ugodnejših cen?

Znano je, da so cene pri nakupu prek spleta navadno precej ugodnejše od tistih v fizičnih trgovinah. Gre namreč za nižje stroške prodajalca, saj v tem primeru ne potrebuje fizične trgovine in niti ne zaposlenih prodajalcev. V veliko primerih tudi skladišča ne, saj podjetje robo naroča sproti od svojega dobavitelja.

Če se boste naročila prek spleta poslužili zaradi ugodnejšega nakupa, ne bi bilo slabo, če bi pred tem isti model tekaških čevljev, kot ga želite kupiti, preizkusili v kateri izmed športnih trgovin, kjer jih prodajajo. Tako boste natanko vedeli, kateri model vam najbolj ustreza in izbrali popolno številko za svojo nogo.

Preverite politiko podjetja glede reklamacij

Nikakor si ne želite prejeti tekaških čevljev, ki vam morebiti ne bodo prav, spletna trgovina pa ne bo imela urejene zamenjave oziroma je potek te kompliciran in dolgotrajen. Morda se vam bo cena sprva zdela najugodnejša, potem pa boste na pošiljko čakali kak mesec in ugotovili, da vam ne ustreza, nakar se boste morda še kak mesec ukvarjali z vračilom blaga in zamenjavo.

Obiščite tekaške forume na to temo

Če se nakupa tekaških čevljev preko spleta lotevate prvič, ne bo slabo, če se boste pred nakupom posvetovali s tekači, ki so to že počeli. Na spletu je kar nekaj forumov, kjer se združujejo rekreativni tekači, ki delijo svoje izkušnje z nakupom tekaških čevljev prek spleta.

Tam boste pridobili tako informacije o tistih s pozitivnimi izkušnjami kot tudi tistih, ki nakup prek določenih spletnih trgovin odsvetujejo. Seveda boste na forumih zlahka pridobili še več informacij o tem, kakšni tekaški čevlji so primerni za tekača, kot ste vi, in denimo za podlage, na katerih nameravate teči.

Dober primer nakupa prek spleta: Extreme Vital

Vsekakor ne boste mogli zgrešiti, če boste kupovali tekaške čevlje prek spleta v spletni trgovini trgovca, pri katerem ste v preteklosti že kupovali na fizični lokaciji. Tudi v tem primeru boste deležni ugodnejših cen, pa še vedeli boste, kaj lahko pričakujete. Večina spletnih trgovcev ima urejeno tudi pomoč prek spleta v živo, kjer lahko prodajalca vprašate vse, kar vas v zvezi s tekaško obutvijo zanima.

Ena bolj zanimivih spletnih trgovin s tekaško obutvijo pri nas je zagotovo www.extremevital.com. V sami spletni trgovini imajo na voljo precejšnje število različnih tekaških čevljev tako za moške kot ženske. Na voljo pa imajo tudi drugo športno opremo, ki vam bo pri tekaških aktivnostih prišla še kako prav.

Da gre za resnega trgovca, pove tudi dejstvo, da imajo po Sloveniji odprte štiri fizične trgovine, kjer lahko opremo pred nakupom tudi preizkusite. Ena od teh štirih trgovin se nahaja v Ljubljani na Tržaški cesti 124, kjer za vas opravijo celo brezplačno analizo teka in vam s pomočjo le-te kar najbolje svetujejo pri nakupu tekaških čevljev.

Preverite tudi: Kako izbrati ustrezno obutev za tek?

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.