Kje opraviti nakup snowboard opreme?

0

Deskanje na snegu velja za enega od daleč najbolj zaželenih zimskih športov. Seznam oseb, ki se odloči za tovrstno adrenalinsko sproščanje, je vse daljši. Predpogoj za uspešno sproščanje pa je zagotovo dovolj kakovostna in primerna oprema. Ključno je, da je izbrana v specializirani trgovini s tovrstnimi izdelki.

Eden izmed boljših primerov v Sloveniji, kjer je na voljo kakovostna snowboard oprema, je zagotovo Extreme Vital, ki ima svojo ponudbo na voljo tudi na spletu. Njihov bogato založen snowboard oddelek vam omogoča, da si lahko na enem mestu izberete prav vso opremo, ki vas bo spremljala na belih strminah.

1. Snowboard deska in vezi

Pri izbiri snowboarda morate biti pozorni predvsem na pravilno dolžino, širino, obliko in profil deske. Za lažji izbor so deske glede na namembnost razdeljene v več kategorij. Freestyle snowboardi veljajo za najbolj vsestranske in so primerni za precej širok krog uporabnikov. Park snowboardi ponujajo veliko mero igrivosti, freeride pa so namenjeni zlasti uporabi izven urejenih površin. Na voljo so tudi ženski in otroški snowboardi. Ženski so torej prilagojeni ženski anatomiji telesa, otroški pa so namenjeni najmlajšim deskarjem.

Snowboard Salomon The Villain (2022)

Freestyle snowboard Salomon The Villain (Extremevital.com)

Vezi za deskanje na snegu se delijo na trde, poltrde in mehke. Slednje zagotavljajo dobro gibljivost, ki je dobrodošla pri izvajanju najrazličnejših trikov. Z njimi se lahko lažje izvaja zavoje. Tovrstne vezi so primerne za začetnike. Poltrde vezi so v primerjavi z mehkimi nekoliko trše. Trde vezi pa deskarju omogočijo zelo malo premikanja. Kljub temu z njimi lahko desko zelo natančno nadzorujete.

Preberite tudi: Snowboard deska – kako izbrati pravo?

2. Čevlji za deskanje na snegu

Izbira para čevljev za snowboardanje je pomembna odločitev. Obutev je v tem primeru eden od najpomembnejših elementov osnovne opreme, saj vpliva na udobje in rezultate same vožnje. Pri nakupu je treba upoštevati obliko in višino stopala. Prav tako se upošteva znanje deskanja, slog vožnje in vrsto terena.

Ženski snowboard čevlji Burton Mint (2022)

Ženski snowboard čevlji Burton Mint (Extremevital.com)

Trdi snowboard čevlji narekujejo izjemno natančnost in učinkovit nadzor. Za mehke snowboard čevlje pa je značilno, da imajo večji razpon tolerance pri gibanju. Mehkost obutve torej zagotavlja začetniku, da se uči nadzorovati snowboard. Takšna vrsta čevljev je dobra izbira tudi za park oziroma prosti slog.

Preberite tudi: Čevlji za snowboard – kako izbrati pravo?

3. Snowboard čelada in očala

Čelada za deskanje na snegu lahko izjemno učinkovito varuje glavo pred morebitnimi padci. Najpomembnejše je, da je izbrana čelada dovolj funkcionalna, lahka, čvrsta ter ergonomsko zasnovana. Samo s tovrstno karakteristiko deskarju lahko omogoči dovolj učinkovito uporabo.

Snowboard čelada Poc Obex BC MIPS

Snowboard čelada Poc Obex BC MIPS – črna (Extremevital.com)

Poleg čelade imajo pri snowboard zaščitni opremi pomembno vlogo še očala. Na razpolago so različni modeli za oba spola in vse generacije. Daleč najbolj zaželena so snowboard očala s klasičnim videzom in pridihom modernega sloga. Za uporabnika pa je ključno, da ga dovolj dobro zaščitijo pred UV žarki in vetrom. Obenem morajo učinkovito preprečevati rosenje in omogočati dobro vidljivost v prav vseh vremenskih pogojih.

4. Oblačila za deskanje na snegu

Snowboard oblačila morajo deskarja kar se da učinkovito obvarovati pred mrazom, vlago in drugimi vremenskimi pogoji. V prvi vrsti morajo biti oblačila vodoodporna in dovolj topla. Extreme Vital ponuja številne artikle priznanih blagovnih znamk, ki so posebej prilagojeni za tovrstno zimsko aktivnost.

Otroški snowboard komplet oblačil Picture

Otroški snowboard komplet oblačil Picture – bunda Realer in hlače Westy (Extremevital.com)

Nekateri kosi oblačil za snowboard so izdelani po zadnjih smernicah, izbirate pa lahko tudi med oblačili iz preteklih sezon. Na voljo so vam moška, ženska in otroška snowboard oblačila, in sicer aktivno perilo, hlače, puloverji, jakne in bunde, rokavice, nogavice, kape in trakovi. Skratka vse, kar boste za deskanje na snegu potrebovali.

5. Zaščitna oprema

Večina deskarjev na snegu se odloči za nakup dodatne zaščitne opreme. V to kategorijo sodijo predvsem ščitniki za hrbet. Pri Extreme Vital je na izbiro pestra ponudba različnih modelov in blagovnih znamk ščitnikov.

Ščitnik za hrbet Poc Spine VPD Air Vest Slim

Ščitnik za hrbet Poc Spine VPD Air Vest Slim (Extremevital.com)

Pri izbiri ščitnika za hrbet je ključno, da se izbere takšnega, ki se dobro prilega telesu in na ta način ob morebitnem udarcu silo razporedi po večji površini. Zračniki na ščitnikih zagotavljajo ustrezno dihanje, skrbno zasnovana struktura in upogljivost mase pa visoko stopnjo zaščite.

Nakup snowboard opreme v Extreme Vital

Če se boste odločili za obisk ene od fizičnih trgovin Extreme Vital, vam svetujemo, da pred tem temeljito preverite njihovo spletno ponudbo. Tam boste o vseh izdelkih našli veliko koristnih informacij, na podlagi katerih boste lažje in predvsem ustrezneje izvedli nakup.

Seveda pa ne bo odveč, da se v fizični trgovini obrnete še na prodajalca, ki vam bo z dodatnimi nasveti še olajšal izbiro in poskrbel, da bo ta zagotovo prava.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.