14 razlogov, zakaj se odločiti za gravel kolo

0

Ali ste vedeli, da v široki ponudbi koles lahko najdete vrsto, ki popolnoma poteši vse vaše apetite? Gravel kolo je novejša kategorija koles, katerih cilj je zadovoljiti vse kolesarske potrebe, ne glede na to, ali se vozite na delo, se vozite po cesti ali po razgibanem terenu. S takšnim kolesom z lahkoto obvladujete večino vrst terena zahvaljujoč širokim pnevmatikam z ustreznim profilom, čvrsti geometriji in odlični vodljivosti.

Gravel kolo je na videz podobno cestnemu, vendar ni tako hitro ali tako trdno kot gorsko. Nekateri ga imenujejo pustolovsko kolo, ker je zasnovano za spopadanje z različnimi površinami, prenaša dodatno opremo in je primerno za celodnevno vožnjo po manj obljudenih cestah. Gravel kolesa so izdelana tako, da so bolj vzdržljiva in robustnejša od standardnih cestnih koles, poleg tega pa imajo povečan razpon prestav ter prostor za precej širše pnevmatike.

V nadaljevanju spoznajte vse glavne prednosti gravel kolesa.

1. Gravel kolo je primerno za vse terene.

Odlična geometrija in različne pnevmatike na gravel kolesu vam omogočajo vožnjo tako po asfaltnih cestah kot po makadamu ter razgibanih gozdnih in poljskih poteh.

Gravel kolo Giant Revolt Advanced 1

Gravel kolo Giant Revolt Advanced 1 (Extremevital.com)

2. Nanje lahko namestite različne tipe pnevmatik.

Gravel kolesa ustrezajo različnim vrstam pnevmatik, od takšnih za hitrejše vožnje ali vožnje za ciklokros, do grobih, ki ustrezajo razgibanemu terenu.

3. Geometrija gravel kolesa je prijazna hrbtenici.

Položaj je nekoliko pokončnejši, kar pomeni manj prožnosti hrbta. K stabilnosti prispeva tudi daljša medosna razdalja, če pa namestite še vzmetenje, je vožnja udobnejša.

4. Pri izbiri opreme imate široke možnosti.

Velika prednost gravel koles je raznolikost prestavnega razmerja, ki ga lahko prilagajate glede na teren, po katerem se boste vozili.

5. Kolesa so pripravljena na vse vrste pogojev.

Gravel kolo je zasnovano za vožnjo po vseh terenih, v vseh letnih časih in za vse priložnosti ter avanture. Z njim lahko dirkate, se spuščate, greste v trgovino ali v službo ali pa se kar odpravite okoli sveta.

Gravel kolo Specialized Diverge Comp Carbon

Gravel kolo Specialized Diverge Comp Carbon (Extremevital.com)

6. Kolesa so stabilna in vodljiva.

Da se na pustolovskem kolesu počutite samozavestno, vam omogoča daljša medosna razdalja, široke pnevmatike ter močno ogrodje kolesa. Da kar najbolje obvladujete vožnjo, je zaslužno široko krmilo.

7. Imajo odlične zavore.

Pogosto so gravel kolesa opremljena s hidravličnimi disk zavorami, ki na terenu zagotavljajo dobro zavorno moč. Ker pa umazanija in vlaga vplivata na sposobnost zaustavljanja, se mnogo kupcev odloči za disk zavore.

8. So odlični za avanture in pustolovščine.

Gravel kolo se lahko spopade s skoraj vsako cestno površino, zato ga naložite in se z njim odpeljite v širni svet.

9. Opremite jih lahko s številnimi nosilci.

Na okvir in vilice gravel kolesa lahko namestite različne nosilce, za pijačo, torbe in rezervno opremo.

10. Okvirji so izdelani iz različnih materialov.

Najpogosteje se potovalna kolesa izdelujejo iz jekla, ker je okvir močan in dobro absorbira udarce. Lahkotnost vožnje in aerodinamiko pa dosežete s karbonskim, aluminijastim ali titan okvirjem.

Gravel kolo Scott Speedster Gravel 30

Gravel kolo Scott Speedster Gravel 30 (Extremevital.com)

11. So popolnoma stabilni.

Dolga medosna razdalja, široko krmilo in čvrst okvir zagotavljajo stabilno vožnjo na vseh terenih.

12. Vožnja z njimi je udobna.

Geometrija okvirja vas postavi v bolj sproščen in pokončen položaj, kar zagotavlja udobje pri dolgih vožnjah.

13. Imajo številne možnosti za dodatke.

Svoji različici gravel kolesa lahko dodajate vzmetenje, ga spremenite v e-kolo ali mu dodajate številne dodatke, ki bodo olajšali vašo vožnjo.

14. So naravnost zabavna

Ker se z gravel kolesom lahko sami ali v dvoje odpravite kamorkoli in kadarkoli, ker z njim lahko dirkate, greste v trgovino ali na potovanje, kličejo naravnost po zabavi.

Ne glede na to, ali se odpravljate na ponedeljkovo jutranjo pot na delo ali na raziskovanje ob koncu tedna, gravel kolo vas bo popeljalo daleč. Je idealno in pripravljeno na vse. S svojo robustnostjo, udobjem in možnostjo prevažanja tovora je kot nalašč za potovalne in raziskovalne avanture.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.