Brez česa ne smete oditi na smučanje?

0

Če bi vas vprašali, na kateri del opreme najprej pomislite ob smučanju, bi marsikdo med vami zagotovo naprej omenil smuči. Poleg smuči pa morate na smučanje vzeti še drugo opremo, ki je ni malo. Smučarske palice, smučarski čevlji in čelada predstavljajo le del opreme, ki jo vzamete s seboj na pot.

Če ste smučar začetnik, verjetno še niste seznanjeni s prav vsemi podrobnostmi glede opreme za smučanje. Najbolje bo, da na spletu poiščete literaturo v obliki vodiča za nakup smučarske opreme. Z njegovo pomočjo boste lahko kaj hitro spoznali, da ste morda pozabili na kakšen zelo pomemben izdelek, ki vam sedaj ne pride na misel.

Tudi mi smo v nadaljevanju pripravili seznam stvari, ki jih morate vzeti s seboj na smučanje.

1. Osnovna smučarska oprema

Ni vseeno, ali boste s seboj na smučanje odnesli kakovostno ali že nekoliko obrabljeno smučarsko opremo. Pred odhodom preverite, kakšne so vaše smuči, palice, čelada, ali so vam smučarski pancerji še vedno prav in podobno.

Osnovna smučarska oprema

Osnovna smučarska oprema: smuči Völkl RTM 76, vezi FDT TP 10, pancerji Fischer Cruzar 100, smučarske palice Fischer RC4 in čelada Atomic Revent+ (Extremevital.com)

Če ste torej s pomočjo seznama osnovne opreme za smučanje doma našli vse, še ni nujno, da ste si s tem zagotovili varno, udobno in prijetno smuko. Prav vsak kos preverite in če ugotovite, da je med njimi takšen, ki ne izpopolnjuje minimalnih standardov, poskrbite za nakup novega.

2. Smučarska oblačila

Na smučanju je pomembno, kako ste oblečeni. Če na sebi ne boste imeli primerne obleke, se bo vaša športna aktivnost na zasneženih strminah kaj hitro zaključila, saj se z neprimernimi oblačili ne boste počutili prijetno. Še posebej neprijetno bo v primeru neprilagojenih oblačil za nizke temperature.

Smučarska oblačila

Smučarska oblačila: aktivna majica Craft Active Comfort LS, smučarske hlače Salomon Stormrace, flis pulover Salomon Discovery FZ (Extremevital.com)

V kolikor niste prepričani, kakšna so najprimernejša oblačila za smučanje, je vsekakor smiselno, da vas z njo ustrezno opremijo kar v eni od specializiranih trgovin z zimsko športno opremo. Tam vam bodo izkušeni prodajalci ponudili tudi aktivno spodnje perilo, ki vam bo nudilo veliko mero udobja.

3. Zaščitna oprema

Specializirane trgovine s smučarsko ter ostalo športno opremo vam ponujajo tudi različne kakovostne izdelke, ki so namenjeni zaščiti hrbta, okončin ter ledvenega dela. Nekateri med vami ne prisegate na te izdelke, vse dokler se ne soočite s poškodbo.

Smučarska zaščitna oprema

Zaščitna oprema za smučanje: ščitnik za hrbet Salomon Secondskin Flexcell, ščitniki podlahti Poc Forearm Classic, ščitniki goleni Poc Shins Classic (Extremevital.com)

Sicer pa med zaščitno opremo uvrščamo tudi smučarska očala in rokavice, ki pa so skorajda nujen del opreme, sploh če želite v smučanju popolnoma uživati.

4. Hrana in pijača

Po in že med smučanjem boste zagotovo lačni in žejni. S hrano in pijačo v tem času ne pretiravajte, saj bi vam to lahko prej škodilo kot koristilo. Najbolje, da s seboj prinesete kakšno energijsko ploščico ali gel. Dobra izbira so tudi oreščki ali kaj podobnega. Kar pa se tiče pijače, je najbolje, da se odžejate z nesladkanim čajem.

Preden se boste odpravili domov, si lahko privoščite kaj obilnejšega. V bližini organiziranih smučišč je za to kar veliko priložnosti.

5. Denar, dobra volja in čas

Vse pa bi bilo zaman, če s seboj na smučišče ne boste prinesli tudi veliko mero dobre volje in razpoloženja ter primerno količino časa, ki ga nameravate nameniti tej priljubljeni zimski aktivnosti.

Seveda ne smete pozabiti niti na denarnico, tako za nakup smučarske karte kot tudi za pijačo in jedačo.

Deli prispevek

About Author

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu OSTANI FIT, kjer boste našli številne nasvete, povezane s športom, prehrano in zdravim načinom življenja. Smo ekipa aktivnih športnikov in nutricionistov, s svojimi izkušnjami in znanjem pa želimo ljudi informirati o zdravju prijaznem življenjskem stilu.

Komentiranje je onemogočeno.